dinsdag, mei 28, 2024

Oude Platanen Noorderstraat moeten worden gerooid

spot_img

De bomen die nu in de Noorderstraat in Oud Krimpen staan zullen moeten worden gerooid. Al enige tijd is de gemeente bezig om de Noorderstraat in Oud Krimpen opnieuw in te richten. Uit onderzoek is gebleken dat de bomen die er nu staan niet kunnen worden behouden.

Bewoners van de Noorderstraat zijn boos, op de bomen hangen briefjes met een verbod op bomen rooien. De bomen staan er zo ontzettend lang, dat menig Krimpenaar de straat herkend aan de mooie volle bomenrij. Helaas moeten ze nu dan toch gaan verdwijnen.

Grondwaterpeil

De gemeente gaat de lekkende riolering vervangen. Dat houdt in dat de straat moet worden opengebroken. Door de stijging van het grondwaterpeil na vervanging komen de wortels van de bomen te ver onder water te staan, daarnaast raken de wortels beschadigd bij het opbreken van de straten. De platanen zullen onvoldoende houvast hebben in de grond en kunnen vervolgens omvallen.

De gemeente meldde op vrijdag 1 juli dat er opnieuw onderzoek is uitgevoerd. Het externe bureau kwam tot dezelfde conclusie dat de bomen niet behouden kunnen worden. Op Social Media en op de website meldt de gemeente dat het zich gaat inspannen om zoveel mogelijk (forse) bomen weer terug te plaatsen.

Fotografie: Jeroen van Zomeren

 

 

 

Lees verder over dit onderwerp

spot_img

2 REACTIES

  1. Jammer dat jullie klakkeloos de info van de gemeente overnemen. Het ligt iets gecompliceerder. De onderzoeken zijn gedaan met de uitvraag of de bomen kunnen blijven staan als er n wadi gegraven wordt. Echter wij zijn van mening dat n wadi geen zin heeft. Het grondwater komt te hoog. (Na nieuwe riolering) Het grondwaterpeil moet lager gehouden worden dan kunnen ( na flinke snoei en bodemverbetering ) de bomen nog vele jaren mee. Is trouwens ook beter voor de bewoners : minder wateroverlast. Bomen zorgen voor schone lucht. koelte en biodiversiteit. In heel Krimpen zijn al honderden bomen te makkelijk gerooid. Bewoners van de Noorderstraat zijn bang gemaakt met voor onstabiliet daardoor boos. Vanavond in de gemeenteraad !!

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen