dinsdag, mei 28, 2024

Beschoten woning aan Acacia door gemeente gesloten

spot_img

Op donderdag 21 juli 2022 is op bevel van loco-burgemeester Van der Wal een woning aan de Acacia voor twee weken gesloten. De woning werd recentelijk meermaals beschoten.

De woning is beschoten in de nacht van zaterdag 16 juli en nogmaals in de vroege ochtend van dinsdag 19 juli. Hoewel er mensen thuis waren ten tijde van de beschietingen, raakte er gelukkig niemand gewond.

De politie onderzoekt de beschietingen en onderzoekt of er eventueel een verband is met de reeks geweldsincidenten van afgelopen tijd in de regio. Zo zijn er afgelopen nachten ook meerdere woningen beschoten in Rotterdam.

Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden en is het onduidelijk waarom de schutter(s) het gemunt had op deze woning.

Woning gesloten

Loco-burgemeester Hugo van der Wal neemt dit incident zeer hoog op en heeft vandaag (donderdag 21 juli) besloten het pand te sluiten op grond van artikel 175 van de Gemeentewet. “Dit is ter bescherming van de omgeving én om herhaling te voorkomen. Ook is het belangrijk om hiermee meer onschuldige slachtoffers te voorkomen”, zo valt te lezen in een persbericht van de gemeente.

Van der Wal vult daarop aan: “Ik betreur deze beschieting ten zeerste en leef mee met de slachtoffers en de omwonenden.” De politie heeft inmiddels zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen in de Acacia.

De woning zal tenminste twee weken dicht blijven. Gedurende deze tijd onderzoekt de gemeente of verdere maatregelen nodig zijn.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen