dinsdag, mei 28, 2024

Beschoten woning aan Acacia twee weken langer dicht

spot_img

De woning aan de Acacia die eerder al gesloten was in verband met meerdere beschietingen, blijft twee weken langer dicht. Dit laat de gemeente weten.

De woning werd recentelijk tweemaal beschoten: op zaterdag 16 juli en op dinsdag 19 juli. Bij de schietincidenten werd de woning door meerdere kogels doorzeefd. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Op 21 juli sloot loco-burgemeester Van der Wal de woning. Dit is een maatregel die de (loco-)burgemeester kan nemen bij ernstige wanordelijkheden en is dus bedoeld om de rust in de buurt te laten wederkeren.

Geen afname van dreiging

De gemeente laat nu weten dat het gevaar nog niet is geweken en dat de sluiting van de woning wordt verlengd: “Er is nog geen afname van de dreiging. Het geweldsincident heeft gezorgd voor een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat. Ter bescherming van de omgeving en om herhaling te voorkomen blijft de woning gesloten voor nogmaals twee weken.”

Verder laat de gemeente weten dat het onderzoek door de Politie en het Openbaar Ministerie wordt voortgezet. Ook zal de bewakingscamera in de straat voorlopig blijven staan.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen