dinsdag, mei 28, 2024

Open Monumentendag en opening Cultureel Seizoen op 10 september

spot_img

Op zaterdag 10 september is het Nationale Open Monumentendag! Monumenten openen hun deuren voor het publiek en er zijn tal van evenementen en activiteiten te bleven op het gebied van erfgoed. Ook in Krimpen aan den IJssel nemen meerdere monumenten weer deel aan deze dag.

In onze gemeente doen er vooralsnog vijf monumenten mee:

  • Streekmuseum Krimpenerwaard
  • IJsseldijkkerk
  • Kinderboerderij Klein Boveneind
  • Ingenieursbureau Krimpenerwaard
  • Scheepswerf van Duijvendijk

Zoals elk jaar met Open Monumentendag varen er ook historische schepen tussen Krimpen, Ouderkerk en omliggende dorpen. Zo kunnen bezoekers van deze dag zich op een heel toepasselijke manier bewegen tussen de plaatsen en deelnemen aan verschillende activiteiten die in en om de monumenten plaatsvinden. De aanmeerlocaties en vaartijden worden later bekend gemaakt.

Opening Cultureel Seizoen

In Krimpen aan den IJssel valt de Open Monumentendag – net als vorig jaar – samen met de opening van het Cultureel Seizoen. Daarom is er ook Open Huis bij de Tuyter. In de Tuyter zelf en op het plein zijn allerlei workshops en optredens.

Tussen de Tuyter en de Open Monumenten rijden deze dag twee huifkarren met opstapplaatsen Kinderboererij, Streekmuseum en Tuyter.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de monumentendag in Krimpen op de websites van de Open Monumentendag of die van Streekmuseum Krimpenerwaard.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen