woensdag, april 17, 2024

Verschillende brandweerkorpsen werken samen bij interregionale oefening in Krimpen aan den IJssel

spot_img

Dinsdagavond leek er sprake van brand op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. Gelukkig geen echte brand, maar een oefening voor de brandweer. Daaraan deden meerdere brandweerkorpsen mee.

Een gebouwbrand met meerdere slachtoffers. Dat was het scenario van de interregionale brandweeroefening in Krimpen. In totaal deden 35 brandweermannen en -vrouwen mee van de kazerne Metaalhof (Rotterdam), Brandweer Ouderkerk aan den IJssel, Brandweer Krimpen aan den Lek en natuurlijk onze eigen kazerne.

Ook de alarmcentrale brandweer van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werkte mee voor een realistische alarmering, iets wat gewaardeerd werd vanuit de deelnemende ploegen.

“Het doel van de oefening was om de gezamenlijke samenwerking van de verschillende brandweerploegen te trainen”, laat de Krimpense brandweer weten. “Vooral de communicatie speelt hier een belangrijke rol.”┬áDe oefening wordt beschouwd als een succes. “Alle ploegen hebben uitstekend samengewerkt en maakten het zo mogelijk om de bij brand betrokken personen snel en vakkundig te redden.”

Met het cobra-systeem kan de brandweer gaten maken in de muur om op moeilijk bereikbare plekken te kunnen blussen of te koelen
Er moesten meerdere ‘slachtoffers’ worden gered
Ook loco-burgemeester Hugo van der Wal bekeek ter plaatse hoe de interregionale samenwerking verliep

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen