woensdag, april 17, 2024

Diverse misstanden bij autobedrijven in gemeente

spot_img

Op dinsdag 7 maart heeft de gemeente samen met verschillende partners een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in de autobranche. Bij geen van de gecontroleerde bedrijven waren de zaken op orde.

De actie is een onderdeel van de aanpak van ondermijning. Bij de controle is er zicht op ondernemingen in de gemeente. Deze bedrijven worden daarbij gecontroleerd of zij voldoen aan wet- en regelgeving, en of er andere misstanden aan de orde zijn.

Op de actiedag hebben de autoriteiten zich gefocust op de autobranche. Vijf bedrijven hierin zijn gecontroleerd. Het gaat om autopoets-, garage- en tuningbedrijven. Helaas werden bij alle bedrijven in meer of mindere mate overtredingen geconstateerd, zo laat de gemeente weten.

Misstanden

De controleurs kwamen wisselende zaken tegen. Zo werd er afvalwater geloosd in het riool of waren brandbestrijdingsmiddelen niet op orde. De arbeidsinspectie en de sociale dienst vielen het op dat niet alle aangetroffen medewerkers arbeidscontracten hadden of dat sommige ondanks hun werk nog een uitkering kregen. Ook werd bij een bedrijf niet juist omgegaan met kentekenplaten.

De gemeente laat weten dat de ondernemers de gelegenheid krijgen om misstanden op te lossen. Wel zijn bij drie bedrijven boetes opgelegd, omdat het om overtredingen ging die eerder ook al waren geconstateerd. Waarvoor de boetes precies waren en wat de bedragen hiervan waren, is niet bekend. Er is verder ook geen informatie bekend over welke bedrijven het betreft.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen