woensdag, april 17, 2024

Nieuwe kunst in winkelcentrum Crimpenhof vanaf 19 april

spot_img

Iedere zes weken is er nieuw werk te bezichtigen in de etalages van winkelcentrum Crimpenhof. Vanaf 19 april zijn er werken te zien van weer drie nieuwe kunstenaars uit de gemeente.

Vanaf 19 april tot 31 mei is kunst te bewonderen van Saskia Beekmans, Annemarie Kool en Yvonne de Reus. Zij zijn alle drie lid van de vereniging Krimpener Kunstwaard. In samenwerking met het winkelcentrum organiseerde de vereniging het idee om etalages van leegstand te vullen met kunst. Op deze manier kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier van kunst genieten.

Saskia Beekmans

De van oorsprong Brabantse Saskia Beekmans is al vanaf jonge leeftijd met kunst bezig. Centraal in haar leven en kunst is gevoel en beleving. Saskia zegt hierover: ‘Angst, spanning, boosheid, frustratie, dat gevoel van machteloosheid, maar ook verliefdheid maakt dat je wilt schreeuwen. Je wilt gehoord worden, want je hoort erbij. Waarom blijven we dan toch stil en houden we het geheim. Laat het los’.

Saskia wil in haar kunst graag mensen er van bewust maken dat voelen mag.
Zij is van mening dat in de huidige tijd van sociale media we steeds verder verwijderd raken van ons gevoel. Terwijl voor haar gevoelens belangrijker zijn dan ooit tevoren.
‘Het is nodig om met elkaar te kunnen groeien. We hoeven niet bang te zijn om te voelen’, aldus Saskia.

Annemarie Kool

Al drie decennia lang is Annemarie Kool actief bezig met keramiek. Hoewel het begon als een hobby is Annemarie na cursussen, opleidingen en ervaring een volleerd keramiste. De natuur is haar belangrijkste inspiratiebron. In al haar werk is hiervan wel een element terug te vinden, of het nu gaat om het onderwerp, de vorm of de textuur. Ook combineert ze klei graag met hout. Haar keramische werk wordt steeds fijner en fragieler. Dat fragiele en fijne ziet Annemarie terug in de wondere wereld van de natuur.

Yvonne de Reus

Yvonne de Reus is geboren en getogen Rotterdamse en woont sinds een paar jaar in Krimpen aan den IJssel. Zij schildert realistische, catchy doeken met Venetiaanse maskers, vrouwen, bloemen en dergelijke. Naast schilderen geeft zij, onder de naam Novytyd, teken- en schilderles in atelier Pot-dorie in oud-Krimpen. Binnenkort gaat zij met haar lessen verhuizen naar een nieuwe locatie in de Stormpolder.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen