dinsdag, mei 28, 2024

Informatieavond over aanleg waterstofnetwerk

spot_img

Donderdagavond 20 april is er een informatieavond over de aanleg van het waterstofnetwerk zuidwest-Nederland, waaronder de regio Rijnmond. Deze avond vindt plaats in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Het waterstofnetwerk wordt aangelegd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Verschillende regio’s in Nederland worden met elkaar, het buitenland en opslaglocaties verbonden voor de aanvoer van ‘groen waterstofgas’.

Het toekomstige waterstofnetwerk bestaat grotendeels uit om te bouwen aardgasleidingen, maar ook nieuwe leidingen zullen worden aangelegd. De werkzaamheden worden naar verwachting uitgevoerd in 2025 en 2026. Vanaf eind 2026/begin 2027 zou het netwerk dan in gebruik worden genomen.

Informatieavond

Om mensen te betrekken en te informeren bij de plannen zijn er verschillende informatieavonden georganiseerd. Op donderdag 20 april is er een avond in ontmoetingscentrum De Tuyter, aan de Nachtegaalstraat 8. Mensen kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur vrij inlopen voor het stellen van vragen, het bespreken van zorgen, en het reageren op de plannen.

Meer informatie over de plannen kan je vinden op hynetwork.nl.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen