woensdag, april 17, 2024

Drie Krimpenaren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

spot_img

Traditiegetrouw vindt op de dag voor Koningsdag ieder jaar de Lintjesregen plaats. Nederlanders kunnen dan worden verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ook in Krimpen aan den IJssel werden drie inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Jan Luteijn reikte de drie onderscheidingen uit op woensdag 26 april in het raadhuis. Voor de ontvangers was het een grote verrassing. Zij ontvangen de onderscheiding als publieke erkenning voor hun jarenlange belangeloze en vrijwillige inzet. Het gaat om de heren Jac van der Ham en Bert Koorevaar, en mevrouw Lien Van Steensel-de Waard.

Jac Van der Ham (77)

De heer Jac Van der Ham is al vanaf 1989 bestuurslid van Zondagsschoolvereniging Benjamin van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland. Als bestuurslid was hij ook van 2004 tot 2018 secretaris. Wat veel meer tijd vroeg dan de huidige 5 uur per week. Nog altijd vertelt hij op zondagmiddagen kinderen van de kerkelijke gemeente en daarbuiten uit de Bijbel. Dit doet hij inmiddels al 33 jaar.

Daarnaast is de heer Van der Ham sinds 1997 bestuurslid van de Gereformeerde Bijbel Stichting, district Rotterdam-Krimpen aan den IJssel-Krimpen aan de Lek. Sinds 2005 is hij als hulpkoster verbonden aan de Oud Gereformeerde Gemeente. Verder is hij de vaste tuinbeheerder van de kerk en vervoert hij sinds 2020 mensen naar het dagactiviteitencentrum Wilgenheim in Alblasserdam.

Bert Koorevaar (74)

De heer Bert Koorevaar wordt ook wel de levende DCV-encyclopedie genoemd. Meer dan 25 jaar was hij de (wedstrijd)secretaris van DCV. Ook was hij vele jaren lid van de Tuchtcommissie van de KNVB.

Sinds 2008 is de heer Koorevaar commissielid van huurderscomplex de Meerkoet. In deze functie behartigt hij de financiële, technische en contractuele belangen van huurders. Daarnaast verzorgt de heer Koorevaar al 7 jaar de jaarlijkse belastingaangifte van ANBO-leden. Dit jaar ging het om meer dan 100 belastingaangiftes. Verder is hij sinds 2016 penningmeester van Bridgeclub de Verbinding en is al heel wat jaren voorzitter van het stembureau.

Lien van Steensel-de Waard (77)

Sinds 1991 is mevrouw Van Steensel vrijwilliger bij de Nederlandse Patiënten Vereniging. Nog steeds staat zij mensen met rouwverwerking bij en begeleidt ze patiënten naar het ziekenhuis. Daarnaast werkte zij 6 jaar een dagdeel per week als vrijwilliger in een hospice. Sinds 2013 doet zij dit als vrijwilliger op een woongroep in het verpleeghuis. Ook begeleidt zij vrijdags cliënten van de afdeling naar de weeksluiting, bezoekt ouderen en kookt zij voor gezinnen die het nodig hebben.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen