woensdag, april 17, 2024

Opvang vluchtelingenboot verlengd tot december

spot_img

De opvang van vluchtelingen op het schip Alemannia in de Sliksloothaven wordt opnieuw verlengd. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt. 

De ‘asielboot’ ligt sinds september 2022 in de haven en geeft opvang aan zo’n 150 vluchtelingen. Hoewel dit in eerste instantie voor de periode van drie maanden zou zijn, werd deze door het aanhoudende tekort aan opvangplekken verlengd tot april en vervolgens ook nog tot juli.

“Voorkomen dat mensen buiten moeten slapen”

In principe zou de verlenging tot 1 juli een uiterste verlenging zijn. De gemeente is hierop teruggekomen en heeft nu besloten de opvanglocatie verder te verlengen tot 15 december. Dit gebeurt op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) dat nog altijd kampt met een landelijk tekort aan opvangplekken. Door het hele land moeten gemeente bijspringen om dit tekort op te vangen.

“Met de verlenging van het asielschip in Krimpen dragen we bij aan de gezamenlijke inspanning om te voorkomen dat er mensen noodgedwongen buiten moeten slapen”, geeft de gemeente aan in een schriftelijke uitleg.

Vragen

De gemeente heeft een mailadres en telefoonnummer beschikbaar voor als mensen zitten met vragen. Mailen kan naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl en er kan worden gebeld met het Krimpens contactcentrum via telefoonnummer 14 0180.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen