woensdag, april 17, 2024

Woensdagochtend harde wind en plaatselijk veel regen

spot_img

Woensdagochtend worden er zware windstoten verwacht, met name in de kustregio’s. Het KNMI heeft voor het gehele land code geel aangekondigd.

Al vannacht komen er forse buien over het land zetten, waarbij lokaal veel regen kan vallen. Gedurende de ochtend wakkert de wind aan tot stormachtige snelheden. Langs de zuidwestkust worden zware windstoten tot zo’n 100 km/uur verwacht.

Spullen die kunnen wegwaaien, kun je beter naar binnen verplaatsen of vastzetten. Ook kan het door het weer extra druk worden op de weg en kan er sprake zijn van andere hinder. Zo neemt Schiphol voorzorgsmaatregelen en zullen er tussen negen en elf uur ’s ochtends geen vliegtuigen landen. Rezigers hebben daardoor te maken met annuleringen of vertragingen. Een voorlichtster van Rotterdam the Hague Airport laat desgevraagd aan onze redactie weten dat zij vooralsnog geen hinder van de weersomstandigheden verwachten.

Stormschade

Mocht het gebeuren dat er stormschade ontstaat door de wind, weet dan wie je moet bellen. Bel bij spoed altijd 112. Is er geen spoed bij, maar is de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904. Stormschade in de publieke ruimte zonder gevaar meld je bij de gemeente.

 

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen