woensdag, april 17, 2024

Petitie tegen komst vakantiehuisjes Krimpenerhout duizenden keren ondertekend in week tijd

spot_img

Een petitie die is opgezet tegen de komst van vakantiehuisjes in natuur- en recreatiegebied Krimpenerhout is in negen dagen tijd al ruim 3.500 keer ondertekend. 

Momenteel wordt onderzocht of er ‘ecolodges’ of recreatiehuisjes gerealiseerd kunnen worden in de Krimpenerhout. Dit idee stuit op veel weerstand van omwonenden en andere natuurliefhebbers.

Het gebied is nog vrij jong. Juist daardoor stuiten de plannen op verzet. Er is geïnvesteerd in een groene rustige omgeving, maar nu zou dat weer verstoord worden door de bouw van de vakantiehuisjes.

Tegenstanders hebben op 15 maart een petitie gestart tegen de plannen. Tijdens publicatie van dit artikel (op 24 maart) is de petitie al 3.554 keer ondertekend.

Informatieavond

Tijdens een recente informatieavond in het Dorpshuis van Lekkerkerk kon wethouder Pannekoek van de gemeente Krimpenerwaard niet rekenen op enig draagvlak. Felle kritiek volgde en de wethouder wist zich niet standvastig te houden. Hij kon alleen toezeggen de omwonenden te blijven te betrekken bij de verdere ontwikkeling. De boodschap van de aanwezigen op de bewonersavond was echter helder: geen bouw in het Krimpenerhout.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen