woensdag, april 17, 2024

Dodenherdenking in Krimpen aan den IJssel

spot_img

Op donderdag 4 mei herdenken we in Nederland alle slachtoffers die tijdens of sinds de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld zijn omgekomen. In Krimpen aan den IJssel vonden herdenkingsplechtigheden plaats in de Immanuëlkerk en bij het monument op de Algemene Begraafplaats.

Aan het begin van de avond vond een plechtigheid plaats in de Immanuëlkerk. Na de bijeenkomst in de kerk liepen de genodigden gezamenlijk naar het monument bij de Algemene Begraafplaats aan de IJsseldijk.

Bij het monument vervolgde het programma met onder andere de toedracht van dicht en de toespraak door burgemeester Jan Luteijn. Even voor achten speelde de trompettist het ‘Geef Acht’, waarna twee minuten stilte in acht werden genomen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Na de twee minuten klonk het Wilhelmus.

Vervolgens zijn er kransen gelegd bij het monument door de burgemeester, leden van het Comité ’40-’45, de kinderraad en de Afghaanse gemeenschap. De veteranen en scouting hebben een boeket gelegd bij het monument. Ook alle aanwezigen konden aan het einde bloemen bij het monument leggen.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen