woensdag, april 17, 2024

Heren 1-team van Tennisclub Krimpen ontvangt gemeentelijke onderscheiding

spot_img

Het Heren 1-team van Tennisclub Krimpen (TCK) heeft de Krimpense Maan ontvangen. Zij hebben deze gemeentelijke onderscheiding ontvangen voor het winnen van het landskampioenschap voor de vijfde keer op rij.

Het team werd vrijdag 1 september verrast tijdens het zeventigjarige jubileumfeest van de vereniging. Wethouder Kirsten Jaarsma overhandigde daar de Krimpense Maan aan het team als erkenning voor hun bijzondere prestatie.

Landskampioen

Het kampioenschap in de Topklasse werd pas in de laatste wedstrijd beslist. In een spannende finale in Santpoort namen zij het op tegen Joy Jaagpad uit Amsterdam. Hoewel het team met 1-3 achter kwam, hebben zij doorgezet en de achterstand weten om te buigen in een overwinning. Hiermee kroonde zij zich tot landskampioen in de zaterdag-Topklasse. Na de eredivisie is dit het hoogste niveau van Nederland.

Met het behalen van de vijfde landstitel op rij heeft het team een unieke prestatie geleverd: een nationaal tennisrecord. Jaarsma: ‘Een prachtige prestatie van een ploeg waar we in Krimpen heel trots op mogen zijn. Het team is ongetwijfeld een inspiratie voor alle jonge tennissers in onze gemeente.’


De Krimpense Maan wordt toegekend aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren en verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen