dinsdag, mei 28, 2024

Nieuwe tentoonstelling ‘Verenigd in Muziek’ in streekmuseum Krimpenerwaard

spot_img

Krimpen aan den IJssel – In het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel was het donderdagmiddag feest. De champagneflessen werden ontkurkt vanwege de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Verenigd in Muziek’ en om stil te staan bij het 125-jarig jubileum van de plaatselijke muziekvereniging Concordia.

De avond werd geopend door de Krimpense wethouder Kirsten Jaasrma, vergezeld door Jan de Kwant van Concordia, de expositie in de museumboerderij. Tijdens de opening werd er een muzikaal optreden gegeven en kon men de tentoonstelling alvast uitgebreid bekijken.

De tentoonstelling is ontstaan door verschillende mensen, objecten, foto’s en kennis hebben ingebracht. Zo staat men niet alleen stil bij Concordia zelf, maar wordt ook een kennismaking gegeven met de muziekverenigingen.

Ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan geven de fanfare en Melody & Percussion Band van muziekvereniging Concordia op zaterdag 4 november een jubileumconcert in de Fonteinkerk aan de Burg. Aalberslaan in Krimpen aan den IJssel. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

 

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen