dinsdag, mei 28, 2024

Stormvloedkering vanavond dicht vanwege verwacht hoogwater en harde wind

spot_img

De stormvloedkering tussen Capelle- en Krimpen aan den IJssel gaat donderdagavond dicht. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de harde wind die wordt verwacht op vrijdag. Ook stijgt het water al enkele dagen in de IJssel.

Rond 02.00 uur vannacht wordt er een waterstand van 2,27m boven NAP verwacht, de kering sluit vanaf een verwachtte waterstand van 2,25m. De torens zullen tijdens de sluiting rood verlicht worden, zodat omstanders en schepen zien dat er hoogwater wordt verwacht. Dat betekent wel dat de brug wellicht wat vaker open moet voor de scheepvaart.

Ook op de grote rivieren is er al dagenlang spraken van een verhoogd waterpeil. Dat komt door de vele regenval in het stroomgebied van de Rijn. Er worden geen overstromingen verwacht, dat komt omdat het waterschap al maatregelen hebben genomen.

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen