maandag, april 29, 2024

Anti-terreuroefening in Krimpen aan den IJssel: ‘u hoeft zich geen zorgen te maken’

spot_img

Maandag 15 april tot en met woensdag 17 april wordt een grootschalige anti-terreuroefening gehouden in de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook Krimpen aan den IJssel zal het toneel zijn van één van de oefeningen. Het kan dat inwoners er iets van meekrijgen, maar er is dus geen reden tot zorg.

Port Defender is een driedaagse oefening van Defensie. Het gaat om een civiel-militaire anti-terreuroefening rondom de Rotterdamse haven, waarbij intensief wordt samengewerkt met verschillende veiligheids- en hulpdiensten.

Oefening in Krimpen

De Krimpense brandweer laat weten dat één van de oefenmomenten in Krimpen aan den IJssel zal plaatsvinden. De brandweer zal eveneens deelnemen aan deze oefening. Waar en wanneer dit precies zal plaatsvinden, is niet bekendgemaakt.

Krimpenaren kunnen iets meekrijgen van de oefening, zo laat de brandweer weten. “Tijdens de oefening wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie. Inwoners kunnen hier iets van meekrijgen. De oefening is misschien zichtbaar en/of hoorbaar, maar u hoeft zich geen zorgen te maken.”

Lees verder over dit onderwerp

spot_img
- Advertisement -spot_img

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen